Wizz Air, najveća niskotarifna zrakoplovna kompanija u srednjoj i istočnoj Europi, započela je svoje letove iz Zračne luke Osijek u petak 19. svibnja 2017. Riječ je o redovnoj zrakoplovnoj liniji Basel-Osijek-Basel. Wizz Air će prometovati dva puta tjedno zrakoplovom tipa Airbus A320 sa 180 sjedećih mjesta, i to ponedjeljkom i petkom, pružajući korisnicima praktičan red letenja pogodan za kratka vikend putovanja, no isto tako i za poslovna putovanja. Zrakoplovne karte se za ovu destinaciju mogu kupiti po cijenama od samo 14,99 eura na wizzair.com ili u putničkoj agenciji Zračne luke Osijek.

EuroAirport se nalazi u srcu zapadne Europe na raskrižju triju zemalja: Francuske, Njemačke i Švicarske. Očekuje se kako će nova linija ojačati poslovne odnose između Hrvatske i navedene tri zemlje, a istovremeno će potaknuti i turizam u oba smjera.

Ovom linijom Osijek postaje druga hrvatska zračna luka u sve većoj WIZZ mreži – s obzirom da ova zrakoplovna kompanija već prometuje na tri niskotarifne linije od Splita do London Lutona u Velikoj Britaniji i do Katowice i Varšave u Poljskoj.

Wizz Air sada povezuje 141 destinaciju u 42 zemlje, pružajući milijunima putnika pouzdane zračne linije, vrlo niske cijene, kao i prijateljsku uslugu usmjerenu dobrobiti potrošača.

Direktor Zračne luke Osijek Domagoj Marinić izjavio je: “Usmjerenost kompanije “Wizz Air” na promociju Grada Osijeka i Slavonije i Baranje čini ih našim dobrim partnerom s kojima želimo u narednih par godina proširiti suradnju i postati njihova prva baza u Hrvatskoj. Ove godine će na ovoj liniji za Basel letjeti preko 16 tisuća putnika. Inauguracijski let s izvrsnom popunjenošću nam pokazuje da je Basel kao destinacija izvrstan izbor koji je našim putnicima iznimno interesantan. Ova nova linija iz Osijeka  je još jedan korak k tome da postanemo čvorište za niskotarifne kompanije koje putnicima po povoljnim cijenama nude vrlo atraktivne destinacije.”

Gabor Vasarhelyi, voditelj korporativnih komunikacija tvrtke Wizz Air, rekao je: “Oduševljeni smo što smo sudjelovali u slavlju prvog Wizz Air-ovog  leta iz Osijeka. Najnovija WIZZ usluga povezuje Zračnu luku Osijek s EuroAirportom, pružajući putnicima iz Hrvatske povoljan pristup trima zemljama istovremeno – Francuskoj, Njemačkoj i Švicarskoj. Pored jačanja poslovnih odnosa između navedenih zemalja, očekujemo i da će ova niskotarifna linija privući više posjetitelja u Slavoniju, što će potaknuti turističku i ugostiteljsku industriju u regiji. Veselimo se nastavku plodnog partnerstva sa Zračnom lukom Osijek kako budemo uvodili još niskotarifnih ruta u Hrvatsku.”

Untitled

unnamed

Untitled3

Untitled4