Sukladno najavama s kraja veljače, danas je s osječkog aerodroma krenula redovita zrakoplovna linija Stuttgart – Osijek – Stuttgart.  Zrakoplov kompanije Eurowings sletio je na Zračnu luku Osijek u 8:15 sati, a poletio za Stuttgart u 8:55 sati.
Eurowings će iz Osijeka za Stuttgart prometovati dva puta tjedno zrakoplovima Airbus A319, utorkom i srijedom (ovisno o sezonalnosti), te nedjeljom. K tome, Eurowings će Osijek i Stuttgart povezivati tijekom cijele godine, a ne samo za vrijeme trajanja ljetnog reda letenja.
Prvi let obilježen je tradicionalnim “krštenjem” iz vodenih topova vatrogasnih vozila u nazočnosti mnogobrojnih gostiju i predstavnika Lufthansa grupe, a Airbus A319 sa 140 mjesta bio je gotovo pun u oba smjera. Direktor zračne luke Domagoj Marinić očekuje da će tako biti tijekom cijele godine: “…ne samo zbog velikog broja iseljenika u pokrajini Baden-Wurttemberg nego i zbog toga što se Turistička zajednica poprilično angažirala oko dovođenja njemačkih turista u Osijek i Podunavlje. Osim toga tvrtka Eurowings je vrlo povoljna kompanija te nema puno dodatnih troškova za prtljagu i ‘check in’, tako da je prosjek cijene leta u jednom smjeru 30 do 60 eura, a sam let traje oko sat i pol“, rekao je Marinić i dodao kako 19. svibnja kreće još jedna niskotarifna tvrtka s letovima iz Osijeka, a riječ je o Wizz Airu koji će imati let Osijek-Basel.
Uz već “uobičajene” dvije domaće zračne kompanije koje imaju redovite linije iz i prema Osijeku (Croatia Airlines i Trade Air), te uz dvije nove redovite linije, Zračna luka Osijek u ovoj će godini ponuditi 70.000 putničkih sjedala. Prosječnom popunjenošću zrakoplova od preko 60% Zračna luka Osijek ove godine očekuje promet od 50-ak tisuća putnika.

DSC01125

DSC01103

DSC01085

DSC01063