Radni sastanak u osječkoj Zračnoj luci u četvrtak 03. svibnja održali su župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i direktor Zračne luke Davor Forgić. Osim tema vezanih za sudjelovanje u financiranju Zračne luke Osijek od strane Osječko-baranjske županije, razgovaralo se o poslovanju Zračne luke i planovima za 2018. godinu, te o uspostavljanju nove destinacije koja povezuje Osijek s njemačkim gradom Kolnom.

– Ta će linija biti srijedom i nedjeljom, a letjet će se s Airbusom 319 što znači kapacitet od 150 putnika. Cijene su već objavljene na internetu i kreću se od 39 eura pa na više-pojasnio je direktor Forgić.

Župan je istaknuo kako je u ovoj godini Zračna luka od strane Županije sufinancirana s 400.000 kuna, a do kraja se godine taj iznos planira udvostručiti.

– Želimo Zračnu luku bolju, kvalitetniju i funkcionalniju jer je ona, po mojoj slobodnoj procjeni, najbitniji infrastrukturni objekt pa, ne bih rekao samo u Osječko-baranjskoj županiji, možda i na cijelom istoku Hrvatske. Do sada je Županija u ovoj godini izdvojila za sufinanciranje 400.000 kuna, a vjerojatno ćemo na idućem rebalansu proračuna ponoviti taj iznos i do kraja godine. Uvođenje novih letova i stvaranje preduvjeta za cargo promet govore u prilog željama Uprave Zračne luke za poboljšanjem ponude, uređenjem dotrajale informatičke infrastrukture te na kraju osiguravanjem samoodrživosti. Naša ciljana skupina gostiju su svakako gosti iz Njemačke, a nastojat ćemo ponovo spojiti Slavoniju i Baranju s Velikom Britanijom jer za to postoji obostrani turistički interes. – rekao je župan Anušić.