Taxi

OsTaxi


Rent a car

pulse_rent_00 (1)

sixt

partner-2

Hoteli


Hotel Waldinger ****

Adresa: Županijska 8, 31000 Osijek
Tel: +385 31 250450
Fax: +385 31 250453
E-mail: info@waldinger.hr

h-w.


Hotel Osijek ****

Adresa: Šamačka ulica 4, 31000 Osijek
Tel: +385 31 230333
Fax: +385 31 230444
E-mail: info@hotelosijek.hr

h-osijek

Restorani


Želite se oglašavati na našoj internet stranici i postati naš partner?
Za više informacije kliknite na oglas.

baner-partneri

Atrakcije

Bogatstvo tradicije i posebne prirodne ljepote upotpunjuju turističku ponudu Osijeka i okolice.

Kopački rit

Park prirode Kopački rit je poplavno područje desnog zaobalja Dunava na sjeveroistoku Hrvatske, u kutu što ga čine Drava i Dunav. To je jedna od najvećih fluvijalno-močvarnih nizina u Europi. Od ukupo 23.000 hektara površine, 7.220 hektara je zaštićeno statusom Posebnog zoološkog rezervata i uvršteno na Popis međunarodno značajnih močvara prema Ramskarskoj konvenciji. U parku živi oko 267 vrsta ptica močvarica među kojima su posebno vrijedne: orao štekavac, crna roda, bijela čaplja, čigra, gak-kukavac, razne vrste divljih pataka, divlje guske, bijeli labud… Nepregledni Trščaci, močvare i bare idealno su stanište nadaleko poznatog baranjskog jelena, srne, divlje svinje, divlje mačke. Od sitne divljači treba spomenuti: zeca, lisicu, jazvaca, fazane i kune zlatice.

Park prirode Kopački rit moguće je obilaziti vodenim putem, kolnim cestama i pješačkim stazama.

VIŠE INFORMACIJA


 Osijek – Tvrđa

Kompleks Osječke Tvrđe izgrađen je u 18. stoljeću s impozantnim bedemima i gradskim vratima, romaničkom jezgrom te kvadratnim glavnim trgom, stoga je Osijek najvažnije vojno, gospodarsko, upravno i kulturno središte Slavonije.

Tvrđa pripada najznačajnijim starim hrvatskim gradskim jezgrama i najveći je sklad baroknih vojnih zgrada očuvanih do danas.

VIŠE INFORMACIJA


Đakovačka ergela

Od 1239. godine u Đakovu postoji Ergela, uzgojno-selekcijska ustanova lipicanskih konja.

Danas Ergela Đakovo čuva izuzetno vrijedan genetski materijal, kojim s uspješnom selekcijom popravlja populaciju konja, lipicanske pasmine.

Tako vrijedan uzgojni materijal za Hrvatsku je i kulturno dobro, kojim pokazujemo svijetu da su naši prethodnici znali dugogodišnjim radom na uzgoju konja sačuvati i unaprijediti stanje u konjogojstvu.

VIŠE INFORMACIJA


Lov i ribolov

Lov na području županije ima bogatu tradiciju, posebno na krupnu divljač. Danas može ponuditi visoko trofejnu divljač u otvorenim lovištima (jelen, divlja svinja, srnjak) te u ograđenim lovištima (jelen loptar, muflon). 

Lovačke kuće nude kvalitetan smještaj i bogatu domaću kuhinju.

Područja bogata ribom omogućavaju razvoj sportskog ribolova, te niz sportsko-ribolovnih natjecanja.

VIŠE INFORMACIJA


Vinske ceste

Sjeveroistočni dio Hrvatske dijeli se na dvije vinogradarske podregije: podregija Podunavlje s tri značajna vinogorja (Srijem, Erdut i Baranja) i podregija Slavonija s deset vinogorja od kojih su najznačajnija Đakovo, Slavonski Brod, Kutjevo, Daruvar…

Najvažnija klimatska značajka  ove regije je da su jeseni toplije od proljeća što blagotvorno djeluje na prirodni proces nakupljanja grožđanog sladora, glavnog uzročnika visoke kvalitete vina.

Vinska produkcija Slavonije i Baranje sastoji se pretežno od međunarodnih sorti koje ipak   karakterizira specifičan terroir i jedinstvena aroma. Vrh te produkcije kvantitativno i kvalitativno čini graševina, a slijede je chardonnay, rajnski rizling, crni, sivi i bijeli pinot, traminac, sauvignon, zeleni silvanac, frankovka, zweigelt, a u posljednje vrijeme sve češće i cabarnet sauvignon,syrah pa čak i zinfandel.
Graševina je svakako najvrjednija slavonska enološka ikona. Traminac ovdje često dolazi kao suho ili polusuho vino za razliku od ostatka Europe i svijeta gdje je najčešće vrlo sladak dok je rajnski rizling stilski najsličniji uzorima iz Njemačke, što je odlično, jer su vina iz te regije globalno prepoznata kao najkvalitetniji suhi Rajnski rizling.

VIŠE INFORMACIJA


Bizovačke toplice

U Bizovcu, u bogatoj slavonskoj ravnici, u pitomom mjestu okruženom poljima žita, suncokreta i kukuruza izvire davno nestalo Panonsko more.
Najveći turistički kompleks istočne Hrvatske, Bizovačke toplice, čine smještajne jedinice hotel Termia i hotel Toplice, termalno kupalište, Aquapolis i Poliklinika “Bizovačke toplice – medicinska rehabilitacija”.

VIŠE INFORMACIJA


Korisni linkovi

Hrvatska turistička zajednica
Turistička zajednica Grada Osijeka
Turistička zajednica Osječko-baranjske županije
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije
Turistička zajednica Požeško-slavonske županije
Turistička zajednica Brodsko-posavske županije
Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije