U Zračnu luku Osijek danas je iz Mostara sletio zrakoplov tipa Saab SF-340A ukrajinskog zrakoplovnog prijevoznika AeroJet Airlines kapaciteta 33 putnika. Radi se o promocijskom letu tvrtke Sea Air koja je ovaj zrakoplov unajmila od ukrajinskog prijevoznika s namjerom uspostavljanja putničke linije između Mostara i Osijeka.

Iz Mostara je pristigla skupina od 20-ak tamošnjih poslovnih ljudi i novinara, među kojima je bio i Marinko Šimunović, zamjenik generalnog direktora Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH.

Goste je pozdravio Domagoj Marinić, direktor Zračne luke Osijek, naglasivši kako je jedan od temeljnih ciljeva osječkog, kao i svakog drugog aerodroma, ostvariti što više zrakoplovnih linija.

– U posljednje dvije godine Zračna luka Osijek ostvaruje sve veći putnički promet, a to ne bilo moguće bez otvaranja novih putničkih linija. Stoga pozdravljamo namjeru zračnog povezivanja Osijeka i Mostara i vjerujemo kako će ta linija koristiti ne samo klasičnim putnicima, nego i poslovnim ljudima koji će prepoznati prednosti ovakvog prometnog povezivanja dvije udaljene, ali bliske regije kao što su Slavonija i Hercegovina – istaknuo je Marinić.

Pogledajte promotivni video

 

mostar-2post mostar-3post