Adventska čarolija u Osijeku & Božićni bal lipicanaca u Đakovu

19.-20.12.15 autobusom iz Zagreba

1. dan Zagreb - Đakovo - Osijek

Polazak autobusa u 7,00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb (peron 502-506). Vožnja autocestom prema Đakovu. Po dolasku sastanak s lokalnim stručnim vodičem te odlazak na razgled grada: Đakovačka katedrala, biskupski dvor, kanoničke kurije, Strossmayerov trg, spomenik J. J. Strossmayeru, šetnja perivojem, korzo, crkva Svih Svetih…. Posjet Pastuharni Državne ergele Đakovo, koja se nalazi u samom središtu Đakova i koja se svrstava među najstarije ergele u Europi te govori o dugoj tradiciji uzgoja konja na tom području. U njoj su smješteni pastusi koji tu prolaze dresuru i obuku za konjičke športove, terapeutsko jahanje, vožnju dvoprega i četveroprega te školu jahanja. Odlazak prema Osijeku. Po dolasku smještaj u hotel. Kraći odmor. Odlazak u Đakovo na Božićni bal lipicanaca Državne ergele Đakovo s početkom u 17,00h. Bal će se održati u zatvorenoj jahaonici Državne ergele Đakovo. Nova Božićna priča pod imenom „Tajna“ – glazbeno je scenska predstava s konjima prigodne božićne tematike sa jahačima, vozačima i statistima u raskošnoj baroknoj odjeći.
Povratak u Osijek te odlazak na Božićni sajam u Tvrđi – na Trgu Sv. Trojstva, gdje ćete provesti vrijeme u ugodnoj atmosferi, osjetiti duh izgubljenog pravog Božića; malo selo uz zaleđeno jezero, omeđeno borovom šumom, klizalište, ukusne delicije naših starih, bogata gastro-enološka pondua, pregršt tradicije u novom ruhu, glazba, nagradne igre, stari zanati …. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan Osijek - Zagreb

Nakon doručka odjava iz hotela. Odlazak u razgled grada u pratnji stručnog vodiča, koji započinje u baroknoj Tvrđi; Trg Sv. Trojstva, kip Sv. Trojstva poznatiji kao Kugin spomenik, crkva Sv. Križa, franjevački samostan, Vodena vrata, crkva Sv. Mihovila, Rondel velikana te se nastavlja šetnjom Europskom avenijom do Gornje grada; korzo, Kapucinska crkva i samostan, Trg A. Starčevića, konkatedrala sv. Petra i Pavla, zgrada Hrvatskog narodnog kazališta… Boravak na Adventskom sajmu ispred Konkatedrale. U podnevnim satima planiran je povratak za Zagreb. Dolazak je predviđen u večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi 750 kn (najmanje 35 plaćenih mjesta)

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz autobusom prema programu, smještaj u hotelu 3* u Osijeku u dvokrevetnim sobama, 1 noćenje s doručkom, boravišna pristojba i osiguranje, razgled Osijeka i Đakova u pratnji lokalnog stručnog vodiča, ulaznica u Pastuharnu Državne ergele Đakovo i za božićni bal lipicanaca – sjedeća mjesta, pratitelja na putovanju, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Doplata: doplata za 1/1 sobu 100 kn

Putnička agencija “Zračna luka Osijek”

Kako biste lakše odabrali i na najljepši način započeli svoj odmor ili putovanje, kontaktirajte nas ili posjetite u našoj poslovnici.

Adresa: Županijska 8, 31000 Osijek
(Hotel Waldinger)

Tel: +385 31 284611

E-mail: agencija@osijek-airport.hr

RADNO VRIJEME:
Ponedjeljak – petak 08:00 – 20:00
Subotom i nedjeljom ZATVORENO