Ne dopušta svaka zrakoplovna tvrtka prijevoz životinja svojim zrakoplovima. Molimo Vas da se provjerite sve informacije prije rezervacije karata.

Vaši kućni ljubimci mogu letjeti s Vama ukoliko to ne zabranjuje država u koju se prevoze i ovisno o propisima zrakoplovnog prijevoznika. Ovisno o njihovoj težini, mogu se prevoziti u putničkoj kabini ili u prtljažniku zrakoplova, u odgovarajućem spremniku i po određenim uvjetima sa potrebnim dokumentima.

U slučaju nejasnoća ili dodatnih pitanja, molimo kontaktirajte nas.

Tel: +385 31 514453

Psi vodiči i ostali psi za pomoć putniku

Dresirani psi (psi vodiči za slijepe, vodiči za osobe oštećena sluha, psi obučeni za pomoć osobama s invaliditetom te psi tragači):

  • prevoze se bez naknade
  • mogu putovati u putničkoj kabini, ali moraju biti na uzici
  • potrebno je unaprijed napraviti rezervaciju
  • psi koji služe u terapeutske svrhe (emotional dogs):
    mogu putovati u putničkoj kabini ali moraju biti na uzici i imati brnjicu.
  • potrebno je unaprijed napraviti rezervaciju i priložiti dokumentaciju ( izdanu od liječnika psihijatra) kojom se dokazuje potreba prisutnosti psa tijekom leta

Za dodatne informacije, molimo kontaktirajte poslovnice ili kontakt centar odabranog zrakoplovnog prijevoznika.

Životinje u putničkoj kabini

U kabini zrakoplova (zajedno s putnikom) mogu se prevoziti samo psi i mačke, ako se putnik drži propisa zrakoplovnog prijevoznika. Prijevoz životinja treba unaprijed rezervirati i dodatno platiti.

U putničkoj kabini istodobno se mogu prevoziti samo dvije životinje, i to dva psa ili dvije mačke. Prijevoz psa i mačke na istom letu nije dopušten. Životinje moraju putovati u propisanom spremniku uz uvjet da je spremnik dovoljno velik da životinja u njemu može stajati. Veličina je spremnika ograničena i njegove dimenzije ne smiju prelaziti 85 cm. Dno spremnika mora biti vodootporno, a ukupna težina spremnika i životinje ne smije prelaziti 5 kg. Jedan putnik može imati sa sobom samo jedan spremnik sa životinjom.

Cijena prijevoza

Domaći promet: 150 HRK + PDV (25 %)