Wizz Air, najveća niskotarifna zrakoplovna kompanija u srednjoj i istočnoj Europi, imao je danas svoj prvi medijski događaj u Osijeku na kojem su predstavljeni detalji o nedavno najavljenoj liniji od Osijeka do Basela u Švicarskoj.

Niskotarifna ruta će započeti 19. svibnja, s dvije tjedne frekvencije, ponedjeljkom i petkom.

Nova linija će povezati dvije zemlje, potaknuti dvosmjerni turizam i uspostaviti važnu poveznicu za trgovinu i poslovanje između Švicarske i Hrvatske. Zrakoplovne karte su već u prodaji po niskim cijenama od 24.99 eura. Na ovoj liniji će letjeti zrakoplov tipa Airbus A320 sa 180 sjedećih mjesta.

Osijek time postaje 134. odredište koje se priključuje na sve veću Wizz Air-ovu niskotarifnu mrežu, koja omogućava pristupačne cijene usluga u 40 država diljem Europe.

Prezentirajući novu niliju Wizz Aira iz Osijeka, Sorina Ratz, Communications Manager u Wizz Air-u, je rekla:

– Današnja objava dodatno pojačava našu predanost prema našim klijenatima, kao i naš interes za stvaranje više prilika za hrvatske građane. Naša prva linija iz Osijeka, spojit će grad sa Baselom u Švicarskoj. Dom 40 muzeja, poznat po arhitektonskim i povijesnim znamenitostima, Basel će biti idealno odredište za naše putnike koji putuju na odmor, jednako kao i za putnike koji putuju iz poslovnih razloga. Praktičan raspored i niske cijene čine ga idealnim odredištem za odmor preko vikenda, kao i za bilo kakva kraća putovanja u ovu prelijepu regiju. Naš predani tim raduje se dočeku svih putnika na letovima naše mlade flote s Wizz osmijehom! – izjavila je Ratz.

Tim povodom, Domagoj Marinić, direktor Zračne luke Osijek je rekao:

– Izuzetno nam je drago da smo s tako brzo rastućom i uglednom zrakoplovnom kompanijom kao što je Wizz Air postigli dogovor oko pokretanja prve njihove linije s Zračne luke Osijek. Pozicija zračne luke Basel/Mulhouse/Freiburg omogućuje putnicima za Švicarsku, Francusku, Njemačku pa i Belgiju brz dolazak na željenu destinaciju. Također, siguran sam da će ova linija omogućiti i dolazak turistima iz ovih zemalja lakši dolazak u Osijek i Osječko-baranjsku županiju jer je interes za naše turističke potencijale svake godine sve veći. Ovom zračnom linijom će svake godine biti prevezeno 30 tisuća putnika što je zasigurno veliki turistički potencijal. Siguran sam da će se suradnja s Wizz Airom razvijati narednih godina i da ćemo dogovoriti i nove destinacije u narednim sezonama – izjavio je Marinić.

Potporu ovoj novoj zračnoj liniji, kao i daljnjem razvoju Zračne luke Osijek, istaknuli su i Željko Kraljičak, dožupan Osječko-baranjski i Vladimir Ham, osječki dogradonačelnik.

U Osijeku, 10. siječnja 2017.