Zračna luka Osijek će od sljedeće godine biti povezana s još jednom atraktivnom europskom destinacijom. Naime, od početka svibnja 2017. godine zainteresiranim putnicima je u ponudi i redovita zrakoplovna linija između Osijeka i Stuttgarta (Njemačka).

O tome su danas službeno izvjestili iz njemačke zrakoplovne kompanije Eurowings (nekadašnji Germanwings):

– Veliko nam je zadovoljstvo započeti novu zračnu liniju Osijek – Stuttgart i time povezati Slavoniju s Njemačkom, gdje se naši putnici mogu transferirati prema mnogim drugim europskim destinacijama. Letovi na ovoj liniji prometovat će dva puta tjedno, te ovime Osijek postaje jedna od 130-ak destinacija u našoj mreži i sedma destinacija u Hrvatskoj. Hrvatski putnici već su prepoznali kvalitetu naše usluge i Eurowings će nastaviti ulagati u Hrvatsku i hrvatski turizam. Osijek nam je vrlo važna destinacija i sigurni smo kako ćemo u vrlo skoroj budućnosti razmotriti i neke druge destinacije uz Stuttgart. Zrakoplovne karte već su u prodaji na eurowings.com po cijeni od 39,99 eura – izjavio je Ivan Oreč, menadžer za mrežni razvoj Eurowingsa.

Eurowings će iz Osijeka za Stuttgart prometovati dva puta tjedno s Airbus zrakoplovima tipa A319, utorkom i srijedom (ovisno o sezonalnosti), te nedjeljom. K tome, Eurowings će Osijek i Stuttgart povezivati tijekom cijele godine, a ne samo tijekom ljetnog reda letenja.

– Vjerujemo da će otvaranjem zračne linije Stuttgart-Osijek biti zadovoljni ne samo 150 tisuća ljudi koji su porijeklom iz Hrvatske, a žive u pokrajini Baden-Wuerttemberg, nego i putnici koji će ovu liniju koristiti za poslovna i turistička putovanja s obzirom na veliku mogućnost konektiranja. Naime, kroz aerodrom u Stuttgartu, prošle je godine prošlo 10,5 milijuna putnika. Stoga nam je osobito drago što smo ovu liniju dobili uz pomoć zrakoplovne kompanije Eurowings, koja je u sklopu Lufthansa grupe jedna od najvećih u Europi i koja svoju mrežu letova ima razgranatu posebno u Njemačkoj, koja je nama prioritetno tržište. Njihova dobra flota zrakoplova i iznimna profesionalnost jamče našim putnicima pravi užitak letenja – kaže Domagoj Marinić, direktor Zračne luke Osijek.

Destinacija Dani Početak Cijene od
Stuttgart Nedjelja, utorak (srijeda) 7. svibnja 2017. EUR 39.99